Instructions

  1. Masukkan kesemua bahan kedalam Tupperchef Pressure Cooker kecuali hirisan daun ketumbar, perahan limau dan juga sos ikan
  2. Kacau semua bahan, agar semuanya sebati, masukkan sos ikan secukupnya diikuti dengan garam dan gula
  3. Tutup penutup Pressure Cooker Valve 2 dan biarkan sup masak selama 10-12min
  4. Tutup api,pastikan wap keluar terlebih dahulu sebelum Penutup Pressure Cooker dibuka
  5. Perasakan sup ayam thai anda bersama perahan air limau secukupnya dan taburan daun ketumbar

Ingredients

  • 1 ekor ayam dipotong kecil – 12
  • 8 ulas bawang putih – dikisar halus
  • 1 inci lengkuas –diketuk kasar
  • 5 batang serai – 2 diketuk kasar 3 dhiris
  • 6 cili padi –diketuk kasar
  • 1 biji tomato-dikisar halus
  • 8-10biji – perahan air limau kasturi
  • ½ midget sos ikan
  • 300ml air atau secukupnya
  • Garam dan gula secukupnya
  • 1 batang lobak merah – dipotong kecil
  • 2 biji  bawang holland-  dipotong 4
  • 3 tangkai daun ketumbar bersama akarnya

Related Products

11148923
TupperChef ® Pressure Cooker (1) 6.5L

This July